איך לאפות עוגת גבינה בקלות ובהצלחה- כל התובנות
מאת – נאוה כרמון
קלטתי איך להפוך את הסיפור של עוגת גבינה והתנור שלי לסיפור אהבה
כל המתכונים של עוגות גבינה די דומים השונה פחות או יותר צורת אפיה וגבינה יותר שמנה פחות שמנה. המתכון הזה עם קמח אבל אפשר להחליף ב4 כפות קורנפלור
עוגת גבינה אפויה/נאוה כרמון
מצרכים-
קילו גבינה לבנה 5%
שמנת חמוצה אחת
5 ביצים לארג׳ מופרדות
כוס סוכר
כפית תמצית ווניל
3 כפות קמח
אופן ההכנה –
מקציפים את החלבונים עם סוכר
מערבבים גבינות עם שאר החומרים
מכניסים את החלבונים בתנועות קיפול ב3 פעמים לתוך מסת הגבינות.
מרססים תבנית בספריי שמן או מורחים חמאה.
מעבירים לתבנית את העיסה
אופים ב 190 מעלות, לא טורבו ! כ 5 דק עד שטיפה משחים ואחר כך מנמיכים ל140 מעלות לשעה וחצי.
מכבים, משאירים שעה בתנור. ניתן לה לרדת בעדינות.
אחר כך מוציאים החוצה ומשאירים עד שהיא לגמרי מצטננת.
רק אז מעבירים למקרר. מציעה להתאפק עד ליום למחרת לאכול
אז התובנות שלי הן כדלקמן:
1. עוגת גבינה תמיד תצנח בסוף לגובה המקורי. תעשו בתבנית גבוהה וצרה יותר אותה כמות היא תהיה גבוהה
2. קרעים למעלה קורים כש העוגה עולה והקצוות מחוברות לדפנות . לשמן את הדפנות היטב!
3. עוד סיבה לקרעים – עירבוב לא אחיד של המסה עם חלבונים
4. צניחה חופשית אחרי האפיה – הוצאתן את העוגה מהר מידי. כשהיא באה במגע עם אוויר קר יותר בחוץ היא מצטמקת מהר וצונחת לא יפה במקום לרדת הדרגתית
5. אין צורך בתבנית מים למטה יש צורך אבל בפיזור אחיד של חום למי שיש כזאת אופציה בתנור
כמה גבינה??
קילו