בורקס מדפי פילו במילוי תפוחי אדמה
טעים וקל בצורת סיגרים
מאת – טליה סמראלי
מצרכים-
מפשירים חבילת עלי פילו ומניחים בצד/ במקרר.
4 תפוחי אדמה
בצל קצוץ
פטריות פרוסות דק
מלח
פלפל כורכום
ספריי שמן
אופן ההכנה –
בסיר מניחים תפוחי אדמה ושולקים עד שמתרככים
במקביל מטגנים במחבת בצל כשהוא נהיה שקוף
מוסיפים פטריות ומערבבים ביחד עד להשחמה .
מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצל והפטריות .
מתבלים במלח פלפל מעט כורכום .
מניחים נייר אפייה ועליו פורסים דף פילו מרססים אותי בספרי שמן ומעליו עוד שכבת פילו כך ליצור 3 שכבות.
לאחר מכן לחתוך ל- 3 מלבנים .
למלא בתערובת בקצה ולגלגל לקפל כמו סיגר.
למרוח ביצה וקצת שומשום להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות
בערך לעשרים דקות עד שמשחים ובתאבון.