עוגת גבינה ופירורים המתכון כמו של פעם
מאת – אילנה לוי
המצרכים –
בצק לפירורים
2.5 כוסות קמח לפי כוס מידה
אבקת אפיה
2 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות.
המילוי –
2 אריזות שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
שמנת חמוצה גביע
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
500 גר' גבינה לבנה 9%
כפית ת. וניל
אופן ההכנה –
הבצק – להכניס למעבד מזון או מיקסר את המצרכים.
לעבד את כל החומרים ביחד רק עד קבלת פירורים.
להניח חצי מכמות הפירורים בתבנית עגולה 26 משומנת ולהדק מעט.
את החצי הנותר לפזר על נייר אפיה בתבנית.
לאפות ב-180 מעלות את שתי התבניות כעשרים דקות או עד שמזהיב.
כשמוציאים מהתנור, לפורר בעזרת מזלג את הפירורים שאפינו על נייר האפיה לפירורים דקים.
מילוי הגבינות:
להקציף ביחד-
שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקצף חזק.
להפסיק את המיקסר ולהוסיף בצידי הקערה שמנת חמוצה ולהפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה.
להוסיף בהדרגה כוס סוכר, סוכר וניל ו- 500 גר' גבינה לבנה 9 אחוז, כפית תמצית וניל.
לערבב עד לאיחוד החומרים.
כשהפירורים שנאפו בתבנית התקררו,
לשפוך מעל את הגבינות,
ליישר ומעל לפזר את שאר הפירורים.
לכסות היטב ולהעביר למקפיא ללילה.
העוגה טעימה יותר לאחר יומיים שלושה אחרי שספגה את כל הטעמים.
עוגת גבינה פירורים: קינוח מושלם קל להכנה
עוגת גבינה פירורים היא קינוח קלאסי וטעים, קל להכנה ומרשים להגשה. היא משלבת קרום פריך של פירורי בצק,
טיפים:
- ניתן להשתמש במקום הבצק – בביסקוויטים להכנת הקרום, כמו פתי בר, אוראו או לוטוס עם חמאה מומסת.
- אפשר להוסיף למלית תבלינים שונים, כמו גרידת לימון, תמצית שקדים או קינמון.
- ניתן להקפיא את העוגה עד שבועיים.
- חשוב לוודא שהגבינות בטמפרטורת החדר לפני תחילת ההכנה.
- ניתן להשתמש בתבניות קפיציות בגדלים שונים, בהתאם לכמות המנות הרצויה.
- מומלץ להגיש את העוגה עם פירות טריים.