כיכר פירות יבשים לכבוד ט״ו בשבט

צביה אורן

עוגת טו״ בשבט.
ט״ו בשבט בפתח ויש לי עוגה טעימה במיוחד.

צביה אורן

המצרכים –

1/2 כוס סוכר קנים, או סוכר רגיל.
2 ביצים שלמות
3/4 כוס קמח כוסמין מלא,
1/2 כפית אבקת אפיה

כחצי כוס אגוזים

ככוס פירות יבשים

אופן ההכנה –

ומערבבים הכל לבלילה חלקה.
מוסיפים,
אגוזים מכל הסוגים, פירות מכל הסוגים חתוכים לקוביות. ממליצה לערבב פירות יבשים עם פירות יבשים חמצמצים במיוחד הוספתי 5משמש אוזבקי וחתכתי לקוביות.
5 משמש רגילים,
שזיפים שחורים מגולענים
אוכמניות יבשות.
תאנים מיובשים חתוכים ומה לא מעל כוס מלאה של פירות יבשים.
ומעל חצי כוס אגוזים שונים הפעם לקחתי בונדוק , שקדים , קשיו ואגוזי מלך קלויים., בוטנים קלויים וגרוסים גס.
מערבבים הכל ביחד.
הכל בתוך קערה אחת ללא מיקסר, הכל ידני
לוקחים תבנית אינגליש קיק מעסים בחמאה או מרגרינה ושמים את כל הבלילה מישרים קו.
ולתנור 180.
עד להשחמה. ועד שהקיסם יבש.
מוציאים מהתנור מורחים על גב העוגה
2 כפות ריבה בטעם משמש או תפוזים
מפזרים קליפות תפוזים מגורד גס
ויש לנו עוגה הכי טעימה.
טעים .
פורסים דק שמים בכלי זכוכית ולמקרר מחזיק המון זמן ותמיד טרייה  וטעימה.