מתכון לחמניות מתוקות וגם חלות
מאותו המתכון
בצק עשיר ונוח לעבודה
המצרכים-
קילו קמח
2 ביצים (אפשר להכין ללא ביצים – לשים כמות מים במקום)
2 כפות שמרים יבשים 20 גר'
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן זית
כף מלח
2 וחצי כוסות מים
אופן הכנה –
נשים כל המצרכים בקערת המיקסר .
נלוש לישה איטית בתחילה ואחר כך נגביר קצת ושוב נחליש בערך כ- 10 דקות לכל אחד והמיקסר שלו.
בצק צריך לצאת רך ולא יבש. להוסיף מים בהתאם.
לשים את הבצק להתפחה בחוץ כשעה בקיץ – שעה וחצי בחורף.
לאחר שהכפיל נפחו.
להוריד את האוויר מהבצק.
לחלק לכדורים משקל לחמנייה ממוצעת – 130-150 גר'
לקלוע ללחמניות לפי איך שרוצים
חלות יוצאות 2 גדולות או 3 בינוני.
התפחה לפני האפיה חצי שעה או 50 דקות בחורף.
למרוח ביצה ולהכניס לתנור 190 מעלות חצי שעה עד שזהובה ויפה.