לילות ביירות – אתם לא מבינים כמה שזה טעים

אסתר סמרנו
הכנתי את העוגה לילות ביירות
אתםם לא מבינים כמה שזה טעים 😋😋😋
מאת אסתר סמרנו
מתכון הכי פשוט והכי קל

המצרכים –

לתחתית
ליטר חלב
כוס סולת
רבע חמאה – 25 גר'
וכמה טיפות של מי זהר או מי ורדים
וכפית תמצית וניל
לקצפת
1 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
שקית אינסטנט פודינג וניל
לסירופ
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
וכמה טיפות של מי זאהר/מי ורדים

אופן ההכנה –

מערבבים בקלחת חלב וסולת – מבשלים על האש עד שהופך לדייסה.
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה. מלבנית קטנה .
מכניסים למקרר,
 מכינים את הקצפת מקציפים את כל המצרכים יחד לקצפת חלקה .
מורחים מעל הסולת
מכינים למקרר לקירור .
מכינים את הסירופ שיתבשל כמו דבש סמיך.
בעת ההגזה של העוגה ,מפזרים פיסטוקים קלויים
וכמה כפות מהסירופ
בתאבוןן♥️♥️
היא נפלאה

לילות ביירות

לילות ביירות הוא קינוח לבנוני מבוסס על פודינג וסולת, המוגש לרוב באירועים מיוחדים, חגים,

בסיום יום העאמר הבינלאומי וכן בסיום צום הרמאדן.

הקינוח מורכב משלוש שכבות:

  • שכבה ראשונה – פודינג סולת
  • שכבה שנייה – קצפת מתקתקה
  • שכבה שלישית – סירופ ופיסטוקים (לעיתים גם עם עלי ורדים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *