מתכון למפרום המושלם שלי
מפרום תפוא הכי טעים שיש
המפרום שלי
מאת – מזל חלפון אוזנה
המצרכים –
בערך 6 תפוח אדמה
מלח – כפית שטוחה להשריית תפוחי האדמה
מלית הבשר-
בשר בקר טחון – 500 גרם
בצל – יחידה גדול קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
בהרט של מפרום כפית שטוחה- או תבלין קציצות ראס אל חנות
פפריקה – כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה
מלח – כפית שטוחה
הבלילה
2 ביצים
קמח לבן – 1 ¼ כוס –
מלח – 1/2 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה
רסק עגבניות – 2 כף
בערך 3/4 כוס מים
רוטב –
בצל קצוץ
3 כפות גדושות רסק
ענף סלרי פרוס
גזר פרוס קוביות
עגבנייה חתוכה דק
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית קינמון או בהרט
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
תערובת הבשר לערבב הכל יחד ולשים במקרר לשעה.
תפוחי אדמה לקלוף אותם ולחתוך כל תפוח אדמה ל- 3 פרוסות .
כל פרוסה לחתוך באמצע כמו כיס. להמליח מעט את תפוחי האדמה.
למלא את הכיס בתערובת בשר.
לערבב ביצים עם כף רסק עגבניות ומעט מלח ופלפל.
לטבול בקמח ואז בתערובת של הביצה ולטגן משני הצדדים.
לרוטב – לטגן בצל
להוסיף סלרי וגזר . להוסיף רסק ותבלינים וכוס מים.
לאחר שרותח לסדר את הקציצות המטוגנות .
שעה בישול על אש נמוכה מכוסה במכסה.
להגיש עם קוסקוס
כאן מתכון קוסקוס מהיר
מפרום: מאכל טריפוליטאי מסורתי ועשיר בטעמים!
המפרום הוא מאכל טריפוליטאי מסורתי, העשוי מבשר בקר טחון, תפוחי אדמה, תבלינים ורוטב אדום.
המאכל ידוע במרקמו הייחודי, המשלב בצורה מושלמת את הבשר העסיסי,
תפוחי האדמה הרכים והרוטב החמצמץ-מתוק.
טיפים:
- ניתן להוסיף לתערובת הבשר גם ירקות נוספים, כגון גזר מגורד , או קישוא מגורד.
- ניתן למלא ירקות נוספים כמו כרובית או חצילים או בצל או קישוא
מרשם מושלם,
בדיוק כמו של אמי ז״ל.