טעם של בית… קציצות ושעועית ירוקה ברוטב אדום
מאת – לינדה עמגר
מצרכים-
1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה (2 כוסות)
לקציצות :
1/2 קילו בשר טחון
פטרוזיליה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
בצל מגורר דק
3 כפות פירורי לחם/קמח לפסח מצה
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
קורט מוסקט
אפשר בהרט
לרוטב :
1-2 שיני שום כתושות
רסק עגבניות קטן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מרק עוף-לא חובה
ככוס מים (200 מ"ל)
אופן הכנה –
לשטוף את השעועית במים חמים ולסנן, לערבב את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה ולהכין קציצות .
לחמם 2-3 כפות שמן בסיר ולשים את כל מצרכי הרוטב לפי הסדר.
ולהביא לרתיחה, לסדר את הקציצות בתחתית הסיר ומעליהם לפזר את השעועית,
לבשל מכוסה על אש נמוכה עד שהשעועית רכה, (25-30 דקןת)
מידי פעם לנענע את הסיר או לערבב בעדינות. מעולה להגיש לצד אורז לבן