זה מתכון מנצח אני מבטיחה באחריות
שמרים כמו של פעם
מאת תמי בר -ישי
רולדות של שמרים
המצרכים –
2 כפות שמרים
חצי כוס מים
2 כפות סוכר
קילו קמח 2 סוכר וניל
כוס סוכר – חד פעמי קר
חצי כוס שמן
200 גר' חמאה רכה
3 ביצים
כ- 2 כוסות מים
חצי כפית מלח
מילוי – לערבב למשחה
חצי כוס קקאו
כוס שמן או חמאה או מרגרינה מומסת
כוס סוכר
כף רום או קינמון
כף פודינג וניל
אפשר כל ממרח מוכן
אופן ההכנה –
נשים במיקסר תחילה שמרים עם חצי כוס מים ו-2 כפות סוכר .
לתת לנוח 5 דקות ואז להוסיף לפי הסדר את שאר המצרכים.
מים להוסיף בהדרגה לפי צורך. לתת למיקסר ללוש עד שהבצק חלק
10 דקות. לישה איטית.
לתת התפחה שעה.
לחלק ל-6 כדורים.
כל כדור לפתוח למלבן למרוח שוקולד או משהו אחר -כל ממרח
לגלגל לרולדה.
לשים בתבנית הגדולה של התנור עם נייר אפייה.
למרוח ביצה
להתפיח חצי שעה
להכניס לתנור 180 מעלות עד השחמה יפה כ- 20 או 40 דקות