סיר הצגה!! לשולחן החג !
מאת נוע אלוני
בשר צלי מס 5 עם תפו"א ופטריות
נדיר ביופיו וטעמו!!😋
מתכון של סיון אוחיון אברגיל
המרכיבים –
נתח צלי כתף 5
לבישול הנתח –
עלה דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
בצל ,מלח פלפל ,פפריקה
חבילה מיני תפוחי אדמה לשטוף
לרוטב –
2 חבילות פטריות טריות
3 בצלים
6 שיני שום
חצי כוס יין אדום
מלח
פלפל
פפריקה
3 כפות סילאן
חצי שקית רוטב לצלי
כף מרק בצל
מעט כורכום וכמון
אופן הכנה –
צולים בסיר את נתח הבשר
אחר כך מוסיפים בצל,עלי דפנה וגרגירי פלפל אנגלי ,מלח פלפל שחור ,מבשלים את נתח הבשר שעתיים וחצי עד שמתרכך או בסיר לחץ כשעה .
לאחר מכן מסננים את הרוטב ושומרים.
מקררים את הנתח .
חותכים אותו לפרוסות כשהוא קר.
הכנת הרוטב –
לטגן בצלים ולהוסיף שום,פטריות ,תבלינים ,לסדר את הבשר במרכז ואת תפוחי האדמה כמו בתמונה לזגג בסילאן. הנוזלים של הבשר להוסיף לסיר.
לבשל שעה.
לאחר מכן להכניס לתנור מכוסה לעוד שעה אפייה .