קישואים מבושלים עם קציצות בשר
מאת – עדינה בטש
מצרכים-
לרוטב –
6 קישואים בינוניים (לפרוס לעיגולים לא דקים כדי שהצורה לא תתפרק)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום חתוכים לעיגולים
תבלינים:
1 כף מרק עוף,
כפית פלפל שחור,
כפית כורכום
4 גבעולי סלרי עלים
לקציצות-
רבע קילו בשר טחון עוף
רבע קילו בשר בקר-
אפשר רק בקר או רק עוף
בצל מגורד
כפית מרק עוף/בהרט
כפית פלפל שחור
1 ביצה
כף קמח מצה/פירורי לחם
חופן של פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה –
קציצות –
לערבב היטב כל החומרים יחד, ליצור כרודי בשר יפים ולטגן.
להכין רוטב –
בסיר רחב יש לקצוץ את הבצל ולטגן עד להזהבה,
להוסיף לבצל את הקישואים ולטגן קצת.
להוסיף את כל התבלינים, השום וגבעולי הסלרי, לערבב ולטגן עוד דקה.
להוסיף כוס מים (לטעום טעמים ולשפר) ולבשל על אש בינונית כמה דקות,
להוסיף את הקציצות, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד שהקישואים חצי רכים.
(חשוב לשמור שהקישואים לא יתרככו יותר מידי כי אז הם יתפרקו ובשום אופן לא לערבב אלא רק לנער את הסיר)