סלט גזר מרוקאי חריף

צביה אורן
סלט גזר מרוקאי  מבושל וחריף.
צביה אורן
המצרכים –
8 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
הרוטב לסלט –
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית אריסה חריפה
1/2 כפית מלח ורוד הימלאיה
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצה דק
1/2 כפית צילי חריף
לערבב היטב
אופן ההכנה –
את הגזר החתוך לקוביות מכניסים לסיר עם 2 כוסות מים ומבשלים עד לריכוך קל.
טיפ קטן מדוע מעט מים בבישול?
כי כאשר מוסיפים הרבה מים חייבים לסנן
ולכן אנו מאבדים את כל הוויטמינים
לכן אני ממליצה לבשל ב-2 כוסות מים ועם יש צורך תמיד אפשר להוסיף.
מה שנשאר מסננים
מעבירים לקערת סלט.
מכינים את הרוטב לסלט
וזלף על הגזר החמים את כל הרוטב
נספג נהדר ונותן טעם מיוחד.
השילוב הגזר והשמן זית יוצר מאכל בריא וטעים.