עוגיות מרוקאיות חאלווה דלעז'ין

מיכה כלפה

עוגיות חאלווה דלעז'ין

עוגיות מרוקאיות עם ים של אהבה , מתוק ודבש.

מצרכים

לבצק: הכוס היא חד פעמי חם הסטנדרטית.

2 כוסות קמח

רבע כוס מים

2 ביצים

1 כפית אבקת אפיה .

קרמל –

2 וחצי כוסות סוכר

2 כפות מים

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

1. ללוש את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. הוא יחסית לא רך.

 

2. לחתוך את הבצק ל – 6.

3. לגלגל כל חלק לנחש ארוך ולחתוך עם סכין לחתיכות קטנות כמו בתמונות שבתגובות למטה.

4. לקמח את החתיכות שלא ידבקו אחת לשניה.

 

5. לחמם שמן עמוק על אש קטנה, להכניס את העיגולים ולהמתין שישחימו ויצופו ומיד להוציא למסננת.

6. לקחת סיר ולשים בתוכו 2.5 כוסות סוכר.

לא לזוז מהסיר ולערבב כל הזמן עם כף עץ בלבד, עד שכל הסוכר נמס ונוצר קרמל שחום ללא גושים.

7. להוסיף 2 כפות מים, 2 כפות מיץ לימון טרי, להיזהר זה יכול לתסוס..לערבב טוב.

8. להרטיב את השיש עם קצת מים ולהרטיב גם את המערוך מתחת לברז.

9. לשפוך את כל הבצקיות לתוך הקרמל ולערבב טוב ומהר כי זה מתקשה במהירות.

10. לשפוך הכל על השיש הלח ולרדד בעדינות עם המערוך.

11. מהר מהר לחתוך לריבועים..זה מתקשה במהירות ואז קשה לחתוך.

 

תודה על המתכון לחברת הקבוצה

Limor edri

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *