עוגת גבינה שכבות עם שוקולד לבן ואוכמניות
מאת – הדס כהן
מצרכים-
3 אריזות שמנת מתוקה 250 גר+ כף סוכר
4 ביצים .
ריבת אוכמניות 5 כפות .
כוס סוכר.
כוס קמח .
אבקת אפיה
סוכר וניל .
גביע יוגורט.
2 שוקולד לבן 200 גר'
ג'לטין שקית .
אופן ההכנה –
הכנת שכבת בסיס כמו טורט-
מפרידים ביצים חלמון אחד שומרים בצלחת נפרדת .
מקצפים עם כוס סוכר את החלבונים לקצפת יציבה.
מערבבים את החלמונים שנשארו ומוספים קמח סוכר וניל אבקת אפיה תמצית וניל מקפלים לתערובת אחידה לאחר מכן מקפלים לתוכה את החלבונים מעבירים לתבנית 26 ואופים כ 15 דקות על 160 .
שכבה 2-
ממיסים ג'לטין עם 3/4 כוס מים חמימים .
ממיסים שוקולד לבן לתערובת חלקה על בן מארי.
לאחר שהתקרר מוסיפים את החלמון שהשארנו בצד ומערבבים.
500 גר שמנת מתוקה מקציפים עם כף סוכר לקצפת יציבה
לאחר מכן לקפל שמנת לשוקולד הלבן עד לאחידות להוסיף 3/4 כמות מהג'לטין המומס.
מקפיאה 3 שעות בערך .
שכבה 3-
מקציפים את השמנת המתוקה האחרונה עם כף סוכר מקפלים לתוך היוגורט וכאשר יש אחידות מוסיפה את יתרת הג'לטין .
שוב מקפיאה בערך 1 שעה .
שכבה אחרונה :
ממיסה עם מעט מים חמים 5 כפות ריבת אוכמניות בתוך קערה כשמתקרר שופכת על העוגה .
בהצלחה