עוגת דבש קצת אחרת ממה שכולם מכירים
ללא תה, ללא נוזלים, ללא סוכר חום
מתכון צופית בן יוסף
המצרכים-
2 ביצים
חצי כוס דבש
חצי כוס סילאן (הכל כוס חד פעמי שתיה חמה).
כוס וחצי קמח
כפית תמצית רום
חצי כוס שמן
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה(גיליתי שנגמר לי אבקת אפיה שמתי כפית סודה ).
לציפוי 4 כפות סילאן
חצי שמנת מתוקה.
(לא חייבים אפשר להשאיר אותה גם ככה ללא ציפוי)
אופן ההכנה –
להקציף ידני ביצים סילאן ודבש עד שיווצרו מעט בועות.
להוסיף את תמצית רום, סוכר וניל ולבחוש
להוסיף בהדרגה קמח ולערבב שלא יווצרו גושים להוסיף אבקת אפיה ואחר כך שמן.
לשמן תבנית אינגלייש קייק
לאפות על חום 170
כ – 45 דקות.
ציפוי לא חובה
אפשר לזגג רק במייפל או דבש.
לבשל את השמנת מתוקה עם סילאן ולצקת מעל העוגה.