עוגת טורט תפוזים
היא נימוחה בפה, רכה, וטעימה בטירוף!!!!!! ממש עננים!!!
מאת – ירין ווסמן
מצרכים-
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר+ רבע כוס
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
תמצית וניל כפית
2 כוסות קמח
אבקת אפייה שלמה
גרידה מתפוז או לימון
קורט מלח
אופן הכנה –
להקציף 6 חלמונים L
עם 3/4 כוס סוכר
לקצף תפוח מאוד
להוסיף
בזילוף איטי 3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים/ לימונים (הוספתי קצת תמצית וניל)
2 כוסות קמח פלוס אבקת אפייה
ובסוף גרידת לימון/ תפוז מה שבאלך (לא חובה)
להקציף בקערה נפרדת 6 חלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה
לקפל 1/3 מתערובת החלבונים לקערה השנייה וככה את כל השאר
תנור שחומם מראש מצב אפייה 2 פסים
על 160-170 תלוי בתנור שלך, לחצי שעה או 40 דק עד שיוצא קיסם יבש
לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש.
הכנתי בתבנית מלבנית הבינונית
אפשר תבנית עם החור באמצע קוטר 25 26