עוגת סולת קוקוס – קרין גורן
לעוגה-
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
1 כוס מיץ תפוזים מתפוזים טריים או מיץ 100 אחוז תפוזים ( 240 מ"ל)
1 כוס סולת ( 160 גרם)
1 כוס קמח ( 140 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כוס קוקוס ( 100 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
לסירופ-
1 כוס מים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות מיץ לימון (30 מ"ל)
לקישוט-
1/2 כוס סוכר (50 גרם)
שימו לב- חשוב למדוד לפי מ"ל וגרם/ כפות מדידה אונברסליות
ההכנה-
מחממים תנור ל170 מעלות, בקערה טורפים חלמונים שמן ומיץ תפוזים.
בקערה גדולה נפרדת מערבבים סולת, קמח, אבקת אפייה וכוס קוקוס.
מוזגים את תערובת החלמונים לתערובת הסולת וטורפים לאחידות.
במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה , מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר לקצב יציב.
מוסיפים את הקצף לקערת הסולת ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה.
משמנים תבנית ואופים 30-35 דקות לעוגה זהובה.
לקראת סיום האפיה מכינים את הסירופ-
בסיר מביאים לרתיחה מים וחצי כוס סוכר. מבשלים 2 דקות ברתיחה ומורידים מהאש מערבבים פנימה מיץ לימון .
מוזגים על העוגה כשהיא חמה בעדינות כף אחר כף. ומפזרים קוקוס.