עוגת פרג בייתית – קסם של עוגה

גילה כהן-אבני
עוגת פרג מעולה, לפי מתכון של ישראלה אזולאי המדהימה
ובקלי קלות..
המצרכים – 
4 ביצים
11/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס קוקוס
כוס פרג טרי טחון
 הוספתי ליבשים: גרידת לימון, אגוזים שבורים (אפשר גם צימוקים בהירים קטנים)
כוס מיץ תפוזים או שמנת של פעם
אופן ההכנה –
לטרוף במטריפה -ביצים סוכר ושמן.
לערבב בקערה, שניה= כל היבשים.
מוסיפים את היבשים לקערת הביצים לסירוגין עם כוס מיץ תפוזים,
מערבבים היטב. ואופים בתנור חם כ-25 דק' ב-180מעלות,
כשהעוגה מתקררת בוזקים אבקת סוכר.…
או מצפים בגאנש טוב
ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
*ממיסים יחד ומוזגים (אפשר במיקרו כ-דקה)
ציפוי נוסף 3/4 כוס מים – נותנים בקלחת ומוסיפים
4 כפות סוכר
* מערבבים וממיסים, מוסיפים (הסוכר נמס מהר יותר במים)
50 גרם שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כפית נס קפה
*מערבבים יחד עד להמסה חלקה, ומכבים להבה.
מוסיפים: קוביות של 1/3 נטורינה או חמאה, בוחשים ומוזגים על העוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *