מרוב מילוי התפוצצה,
ככה היא טעימה פרסבורגר פרג
עוגת פרג מעלפת משמרים
המצרכים –
מתכון לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים
1 ביצה
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
קורט מלח
למילוי-
כוס ורבע חלב
300 גרם פרג טחון
כוס ורבע סוכר
100 גרם חמאה
5 כפות דבש
150 גרם פתיבר מפורר
אופן הכנה –
לעבד את הבצק במיקסר 8 דקות
להתפיח שעה להוריד מהנפח ואחר כך עוד חצי שעה .
הכנת המילית –
מרתיחים את הנוזלים מוסיפים את הפרג ומערבבים דקה .
אחר כך מקררים ומוסיפים ביסקוויט.
מקררים לגמרי לפני המריחה על הבצק. מחלקים בצק ל 3
מרדדים כל חלק ומורחין מלית .
מגלגלים.
מתפיחים חצי שעה.
מורחים בביצה ואופים בתנור 180 בערך 35 דקות