פאי אגסים בקרם שקדים

פאי אגסים בקרם שקדים
(מתאים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

המצרכים –

לבצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים

לאגסים:
5 אגסים קלופים, חצויים ומנוקים מהליבה
100 גרם סוכר
800 מ"ל מים
כף תמצית וניל
קורט אגוז מוסקט טחון

לקרם שקדים:
100 גרם שקדים מולבנים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
50 גרם קמח

לקישוט:
שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן ההכנה-
בצק פריך: במעבד מזון שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים את בסיס הקלתית באמצעות מזלג ומצננים במקפיא במשך כ-1/2 שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 12 דקות. מסירים את הניילון והמשקלות וממשיכים לאפות עוד 3-5 דקות עד שהקלתית מתחילה לקבל גוון זהוב בהיר. מצננים בטמפרטורת החדר עד הכנת המילוי.

אגסים: בסיר שמים מים, סוכר, תמצית וניל ואגוז מוסקט ומחממים עד שמתקבל סירופ רותח. מוסיפים את חצאי האגסים ומבשלים אותם בסירופ במשך 20-30 דקות או עד שהם מתרככים מעט, אך לא רכים לחלוטין. מסננים מהסירופ ומצננים לחלוטין לפני שמרכיבים את הטארט.

קרם שקדים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שקדים, סוכר, חמאה, ביצה, וקמח ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך מאוד. יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומסדרים עליו את חצאי האגסים. מפזרים שקדים פרוסים ואופים ב-170 מעלות במשך 30-45 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים ומזהיב. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

תלחצו כאן לסרטון הכנה

Barr uzan

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *