פשטידת פטריות עם בצל ועלי מנגולד
מאת – אילנה לוי
מצרכים-
2 בצלים
חבילה מנגולד
חבילה פטריות טריות – 10 פטריות יפות
מלח
פלפל
אגוז מוסקט מגורר קורט
חצי כוס קמח /פירורי לחם
2 ביצים
כפית אבקת אפייה
רבע כוס חלב/מים אם רוצים פרווה
אפשר להוסיף גבינות מה שיש במקרר – כוס גבינות
אופן הכנה –
במחבת עם 3 כפות שמן זית מטגנים 2 בצלים קצוצים,
להוסיף מנגולד חתוך גס ולטגן כ-5 דקות. להוסיף פטריות חתוכות.
לטגן כ-3 דקות. לתבל במלח, מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט מגורד.
להעביר לקערה ולקרר.
להוסיף לתערובת קמח , 2 ביצים, כפית אבקת אפיה ו-1/4 כוס מים.
לערבב היטב את העיסה.
להעביר לתבנית עגולה 24 או 26 משומנת קלות,
לפזר שומשום מעל ולאפות ב-180 מעלות כ-45 דקות.
המתכון בהשראת "חוות הפיטריות".
בהצלחה – אילנה לוי