קובה דלעת / אריאלה גולדמן
המצרכים-
למרק –
בצל
2 גבעולי סלרי
4 עגבניות
3 כפות רסק
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כף סוכר
לימון
דלעת
מעטפת הדלעת –
2 כוסות סולת
כוס +3 כפות מים
מלח
מילוי –
250 גר' בשר צלעות טחון
עלי סלרי
בצל מגורד
מלח
פלפל שחור
בהרט
אופן ההכנה –
☆ מתחילה בהכנת המרק-
– לחמם בסיר עמוק 4 כפות שמן. להזהיב בצל קצוץ + 2 גבעולי סלרי פרוסים
– להוסיף 4 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות ולטגן עד ריכוך .
– להוסיף ולערבב 3 כפות רסק עגבניות
לתבל- חצי כף מלח,פלפל שחור גרוס ,כף גדושה פפריקה ,כף סוכר
– למזוג אל הסיר חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי/ או 2 כפיות תבלין מלח לימון
– להוסיף חתיכה נדיבה של דלעת עם קליפתה חתוכה לקוביות בעובי בינוני ( עם הקליפה הדלעת לא הופכת סמרטוטית )
– למלא הסיר ב- כליטר וחצי מים.להביא לרתיחה ואז להנמיך ללהבה בינונית ולבשל 20 דקות.לטעום ולתקן תיבול.
☆ בזמן שהמרק מתבשל מכינה מלית ומעטפת-( את המלית אני לא מטגנת ,היא הופכת רכה ונימוחה בזמן הבישול)
– לערבב יחד בקערה-
250 גר בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו נתח מס' 2
חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק דק
בצל מגורר על פומפייה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מי שאוהבת תוסיף חצי כפית בהרט
☆ מעטפת –
– ללוש בקערה 2 כוסות סולת, כוס + 3 כפות מים. לכסית הקערה ולהניח בצד ל 15 דק'
– לעבוד עם כפות ידיים רטובות .לקרוץ כדור בגודל פינג פונג ,ליצור חור עם האגודל ולדקק. למלא במלית ולגלגל ולגלגל לכדור חלק.
– לסדר במגש את הכדורים
** בשלב זה אם לא מבשלים באותו יום ניתן להקפיא- להניח על נייר אפייה במקפיא וכשהכדורים קפואים לגמרי ,לחלק לשקיות.בעת הצורך להכניס קפואים למרק **
☆ בישול-
חשוב להכניס את הכדורים למרק כשהוא רותח כדי שהסולת תתייצב .אם יש צורך להוסיף מים רותחים .להכניס את הכדורים ,לטלטל בעדינות את הסיר כדי שלא ידבקו זה לזה.
– לבשל 10 דקות על להבה גבוהה ( חשוב) ואז לקחת כף ובעדינות לערבב מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו לתחתית הסיר
לפזר מעל חופן נדיב עלי סלרי
– להנמיך ללהבה בינונית ולבשל ברתיחה עדינה 20 דקות. ( לא להבה קטנה! זה חשוב)