אורז פרסי עם המון ירק
עפ"י מתכון של מלי מאירוב
קדרת אורז לחג
מצרכים-
3 כוסות אורז פרסי/יסמין/בסמטי
שמן בכמות נאה כחצי כוס
כפית כורכום
חצי צרור מכל ירק
שמיר
פטרוזיליה
כוסברה
בצל אחד מטוגן
(יש מוסיפים חצי כוס אפונה ירוקה או פול ירוק )
2 תפוחי אדמה פרוסים
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה –
נבשל אורז בהרבה מים עם מלח כמו שמבשלים את הפסטה בערך 5-7 דקות.
נסנן ונשטוף טוב.
נעביר לקערה
נוסיף בצל מטוגן , מלח פלפל שחור ואת כל הירק הקצוץ .
נערבב טוב .
נשים שמן בסיר טפלון עם כפית כורכום.
נעביר חלק ממנו לתוך הקערה עם האורז ונערבב.
נסדר תפוחי אדמה על הקרקעית של הסיר בשמן ונטגן משני הצדדים טוב.
נשאיר בסיר מסודרים על הקרקעית.
נעביר את האורז מעל תפוחי האדמה.
נכסה את הסיר במגבת ואז במכסה.
נבשל על אש נמוכה 40-50 דקות.
נכבה את הסיר וניתן לו לנוח רבע שעה לפני שהופכים על מגש.
בתאבון