תקשיבו אלה גביניות שלא נפתחות
והטיפ – להרטיב את קצוות הריבוע במים ואז להדק היטב
לא יפתחו באפייה בהבטחה !
מלי מאירוב
מתכון וטיפים של מלי מאירוב
המצרכים –
560 גר' – 4 כוסות קמח
️כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
️כף אינסטנט וניל
️גרידה מחצי לימון
️כוס חלב
️2 ביצים
150 גר' חמאה
קורט מלח
מילוי-
️250 גר' ריקוטה או טוב טעם ,טבורוג,כנען
️250 גר' טוב טעם
️1/2 כוס סוכר
2 חלמונים או ביצה
️כפית גרידת לימון
️2 סוכר וניל
️2 כפות אינסטנט וניל
️1 כף קורנפלור
תוספת – צימוקים
ביצה טרופה למעלה
אופן הכנה –
מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את גרידת הלימון, אינסטנט וניל, החלב, הביצים והחמאה, ולשים במשך כ עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
️משמנים את הבצק , עוטפים ומכניסים למקרר למשך כשעתיים או יותר (אפשר גם למשך כל הלילה).
מכינים את המילוי-
•️ ️מערבבים את כל המצרכים, מערבבים ומכניסים למקרר.
️מוציאים את הבצק ומחלקים ל – 3.
️מרדדים כל חלק על משטח מקומח, חותכים למרובעים, שמים מילוי במרכז הריבוע וסוגרים למעטפה או חצי מעטפה.
️מפזרים את הצימוקים או פירות היער מרטיבים את פינות הבצק בטיפה מים ומדביקים בצק לבצק שלא יפתח.
מניחים בתבנית למשך 40 דקות,
מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות עד להזהבה.
️מוציאים ומפזרים אבקת סוכר או מי סוכר.
טיפים
בזמן העבודה על חלק מהבצק כדאי שהשאר יהיה במקרר
אפשר להשתמש עם סוג אחד של גבינה לכל 500 הגר'
הבצק מדהים אחרי מקרר
המידות בכוס מדידה אוניברסלית או כוס ח"פ לשתייה חמה