דגי מושט בתנור יוצא פצצה

דבי וזאנה

 

דג מושט עם תפוחי אדמה בתנור:

המצרכים –

6 פילטים מושט

4 תפוחי אדמה

2-3  עגבניות

גמבה פרוסות

פלפל ירוק חריף

כוסברה

שום

לימון כבוש כף

תבלינים

פפריקה

כורכום

כמון

מלח

אופן ההכנה –

שמים את פילה המושט במלח גס ולימון לחצי שעה .

מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה כ 10 דקות רק לריכוך קל .

מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה.

מסדרים תבנית : (אני הכנתי בפיירקס)

שמים פרוסות של עגבניות , רצועות של גמבה , פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות, פרוסות של שום ( לפחות ראש ) , כוסברה קצוצה, לימון כבוש .

שוטפים היטב את הדגים ומסדרים בתבנית וגם את תפוחי האדמה

לוקחים כשלושת רבעי כוס שמן בקערה ומוסיפים כף גדושה של פפריקה מתוקה , חצי כפית כורכום , חצי כפית פלפל לבן , צ'ילי גרוס חריף לפי הטעם , מלח ומערבבים היטב .

שופכים את התערובת על הדגים ותפוחי האדמה ודואגים שהכל יהיה מכוסה ברוטב .

מכניסים לגריל על 200 מעלות לבערך חצי שעה .

טעים בתיאבון