דג מושט עם תפוחי אדמה בתנור:
המצרכים –
6 פילטים מושט
4 תפוחי אדמה
2-3 עגבניות
גמבה פרוסות
פלפל ירוק חריף
כוסברה
שום
לימון כבוש כף
תבלינים
פפריקה
כורכום
כמון
מלח
אופן ההכנה –
שמים את פילה המושט במלח גס ולימון לחצי שעה .
מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה כ 10 דקות רק לריכוך קל .
מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה.
מסדרים תבנית : (אני הכנתי בפיירקס)
שמים פרוסות של עגבניות , רצועות של גמבה , פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות, פרוסות של שום ( לפחות ראש ) , כוסברה קצוצה, לימון כבוש .
שוטפים היטב את הדגים ומסדרים בתבנית וגם את תפוחי האדמה
לוקחים כשלושת רבעי כוס שמן בקערה ומוסיפים כף גדושה של פפריקה מתוקה , חצי כפית כורכום , חצי כפית פלפל לבן , צ'ילי גרוס חריף לפי הטעם , מלח ומערבבים היטב .
שופכים את התערובת על הדגים ותפוחי האדמה ודואגים שהכל יהיה מכוסה ברוטב .
מכניסים לגריל על 200 מעלות לבערך חצי שעה .
טעים בתיאבון