קציצותת של סבתא שלי שרה ז"ל
מתכון קרן ביטון
המצרכים –
לתערובת קציצות
קילו בשר טחון
קצת כוסברה
תפוח אדמה אחד מגורד
קצת פטרוזיליה
קצת שמיר
בצל
2 פרוסות לחם
ראס אל חנות
פפריקה
כמון
מלח , פלפל
מעט טריאקי
צלחת לבלילת הטיגון
2 ביצים עם התבלינים
וצלחת עם סולת
לרוטב –
פפריקה,כמון,מלח פלפל שחור מעט טריאקי ,ראס אל חנות
אופן ההכנה –
תערובת הקציצות טוחנת הכל במעבד מזון סוחטת את הנוזלים
מוסיפה 2 פרוסות לחם שהרטבתי סחטתי וקצצתי מוסיפה לתערובת
מתבלת ראס אל חנות
פלפל שחור
פפריקה
כמון מלח וקצת טריאקי
אפשר להוסיף שומן כבש טחון זה מעשיר את הטעם
שמה שמן קצת על התערובת מעסה את זה טוב
ונותנת לתערובת לנוח כמה שעות או לילה שלם.
אח"כ מטגנת בבלילה של ביצה שמה את כל התבלינים ששמתי בבשר בבלילה של הביצה
מכינה קערה עם סולת.
יוצרת קציצות עגולות טיפה משטחת
טובלת קודם בסולת אח"כ בביצה המתובלת .
מטגנת עד גוון זהוב
לאחר מכן לוקחת סיר סוטג
שמה שמן בנדיבות
מתבלת בכף פפריקה מתוקה
ראס אל חנות, מלח
פלפל שחור קצת כמון וטריאקי טיפה
מוסיפה 2 כוסות מים בערך מביאה לרתיחה ושמה את הקציצות
לאחר שהסיר רותח מעבירה לאש הכי נמוכה בגז לעוד איזה 30 דקות
קרן ביטון