העוגה הכי ישראלית שיש
עוגת ביסקוויטים קרה/ריקי כהן
יש מלא גרסאות אני מכינה כך, היחס שלי :
על כל חב' פודינג שמה שמנת מתוקה אחת כוס חלב אחת וגביע גבינה לבנה (%5 או 9%).
המצרכים –
בערך 3-2 שרוולים ביסקוויטים שאוהבים רגיל או בטעם שוקו.
(הכמויות תלויות בגודל התבנית)
1 חב' פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 גבינה לבנה 9%
1 חב' פודינג בטעם שוקולד
כף שוקולית (לא חייב)
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 גבינה לבנה 9%
גנאש –
חצי מיכל שמנת מתוקה
120 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה –
מכינים קרם ווניל – מקציפים במהירות גבוהה במערבל שמנת מתוקה עם חלב ופודינג וניל לתערובת יציבה מוסיפים גבינה ומערבלים רק לאיחוד במהירות נמוכה או מקפלים ידנית לאיחוד.
טובלים ביסקוויטים בקפה מי שלא אוהב אז בחלב ומסדרים שכבה בתבנית.
משטחים את הקרם מעל הביסקוויטים.
טובלים שוב ביסקוויטים ומסדרים שכבה נוספת מעל הקרם.
מקציפים קרם שוקולד – את הפודינג שוקולד עם השמנת והחלב לקצפת יציבה ומוסיפים גבינה מערבלים או מקפלים לאיחוד.
משטחים את השכבה של הקרם השני ומסדרים שוב מעל הקרם ביסקויטים טבולים בקפה או חלב.
מקררים.
לציפוי גנאש-
מביאים לרתיחה חצי מיכל שמנת מתוקה ושופכים על 120 גר' שוקולד מריר קצוץ. שופכים מעל העוגה ומקררים.
(לתבנית מלבנית גדולה או לשכבה עבה יותר אפשר להשתמש בכל המיכל שמנת מתוקה ו 200 גרם שוקולד מריר קצוץ)
לקרר כמה שעות במקרר עדיף ללילה!
*בתמונה הפעם הכנתי בתבנית מרובעת גבוהה, חילקתי כמות של כל קרם לחצי ועשיתי פשוט יותר שכבות לחילופין שוקו /וניל ובינהן כמובן ביסקוויטים גם בטעמי שוקו ווניל
שדרוגים/אפשרויות שונות:
אפשר לשחק עם קישוט ותוספות שאוהבים…
**אפשר להחליף חצי מהגבינה הלבנה בגבינת שמנת/ או מסקרפונה/ או ריקוטה
**אפשר להשאיר ללא ציפוי שוקולד
**אפשר לסדר מעל חצאי תותים ולשפוך מעל ג'לי תות
*אפשר להכין מפודינג בטעמים אחרים לפי מה שאוהבים
**אפשר למרוח ריבת חלב או ממרח לוטוס מעל שכבת הביסקוויטים