העוגה של פעם – נס קפה ואגוזים

אריאלה אביטן
זו העוגה של פעם שאני הכי אוהבת
עוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה
המתכון משתפת – אריאלה אביטן
יש אופציה גם ללא גלוטן כשרה לפסח
מצרכים-
4 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי  כוס קוקוס
כוס אגוזי מלך טחונים דק
חצי כוס פירורי לחם/או   (לפסח – אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
 כפית אבקת אפייה
 שקית סוכר וניל
 כפית נס קפה
לסירופ:
3 כפיות סוכר
כוס מים רותחים
לקרם קפה:
500 מ"ל שמנת מתוקה/פרווה
קופסה אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס סוכר
 כפית נס קפה
אופן הכנה-
מפרידים את הביצים.
 מקציפים את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב.
מורידים להקצפה במהירות נמוכה.
מוסיפים את החלמונים ואז מקציפים למשך כמה שניות.
 מוסיפים אבקת אפייה, נס קפה, ואז.
מוסיפים את השוקולד, קוקוס, אגוזים ופירורי לחם.
נקפל עם לקקן בעדינות,
נעביר לתבנית משומנת היטב. (26 קפיצות)
אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות , עד שקיסם יוצא יבש.
להכנת הסירופ – מערבבים יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
להכנת הקרם קפה –
מכניסים לקערת מיקסר את כל המרכיבים, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
למרוח מעל העוגה, למעלה לגרד שוקולד.
מכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר
אריאלה אביטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *