אין על עוגת גבינה אפויה
זו העוגה שתמיד מצליחה לי
מאת – דליה מחודש
קוטר תבנית 24
המצרכים –
750 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה 200 מ"ל
7 ביצים מופרדות בטמפ׳ החדר
2 סוכר וניל
כוס ורבע סוכר – אפשר כוס
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל/צרפתי
7 כפות גדושות קורנפלור
אופן ההכנה-
להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
ולשים את הסוכר בפעמיים שלוש עד לקצף יציב
בקערה נפרדת נשים את הגבינה, השמנת החמוצה,
חלמונים ואת הסוכר שנשאר ,סוכר וניל לבחוש לבלילה חלקה.
להוסיף את האינסטנט פודינג והקורנפלור.
לקפל את תערובת החלבונים הקצף לתערובת הגבינות בעדינות..
לשים נייר אפייה בתחתית התבנית ובדפנות התבנית
ולשמן את נייר האפייה ושיעבור את גובה התבנית כי העוגה עולה כמו סופלה.
להעביר את הבלילה לתבנית.
לשים את העוגה בתוך תבנית עם מים חמימים.
נחמם את התנור ל 170 מעלות לא טורבו
אפייה חצי שעה ב 170 מעלות ונוריד את חום התנור ל150 לעוד 45
דקות .
בזמן האפייה בשום פנים לא לפתוח את התנור.
לאחר שהעוגה מוכנה לכבות את התנור ולא לגעת בעוגה לפחות 3-4 שעות.
לאחר מכן אפשר לצפות את העוגה או לפזר אבקת סוכר.