השיטה לעוגת גבינה גבוהה שמצליחה לי

Noa Yaskin
זו שיטה שלי להכנת עוגה כזו גבוהה ויפה
עוגת גבינה גבוהה
לשמן היטב תבנית ג'חנון 22 או 20 בקוטר
שהתחתית מרופדת בנייר אפייה
להכניס למקרר, הפעם הכנסתי למקפיא
לחמם תנור ל 200 מצב רגיל
עם תבנית מים בקו התחתון מעליו תבנית פסים שתעמוד עליה העוגה
המצרכים –
 6 ביצים
כוס וחצי סוכר
סיננתי מראש גבינות-
גבינה לבנה 9 אחוז הגדולה 750 גרם
גביע  שמנת רגילה 9 אחוז או רגילה 15 אחוז
גביע -250 גר' גבינת שמנת 30 אחוז שומן
 70 גרם קורנפלור
80 גרם אינסטנט -שקית
4 כפות קמח
3 כפות מיץ לימון
כף תמצית וניל
אופן ההכנה –
לערבב ממש ממש טוב למרקם חלק חלק את הגבינות עם השמנת  וכל הקמחים.
הוספתי 3 כפות מיץ לימון שסחטתי לערבב טוב, וכף תמצית וניל, לערבב טוב
להקציף חלבון עם כוס סוכר למרקם לא נוקשה
אבל גם לא דליל.  אחר כך להקציף את החלמונים עם כוס סוכר גם לקצף.
לקפל לתערובת גבינות בעדינות עד שתתקבל בלילה אחידה.
להוסיף את החלמון המוקצף לגבינות ב 3 פעמים כל פעם לקפל בעדינות .
להעביר לסיר ג'חנון.
לדפוק את התבנית על השייש רצוי על מגבת , להוצאת בועות אויר ,לקחת שיפוד ארוך חד פעמי
ופשוט להתחיל "לערבב" הכל זה מוציא בועות שנלכדו הן יגרמו לסדקים
להכניס לתנור 200 ל10 דק
אחרי 10 דק לפתוח תנור לנגב את דופן הדלת הפנימית מלחות שהצטברה להוריד טמפ' ל 140 למשך שעה וחצי
כל רבע שעה , 20 דק לפתוח תנור לשחרר לחות לנגב את הדלת
להשאיר אחרי האפייה שעה בתנור
אח"כ להוציא
ורק כשמתקררת להפוך לצלחת
בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *