חיתוכיות גבינה אפויות עם פירורי בצק פריך (שטרוייזל)/ ריקי 🌷
תבנית מלבנית בערך 25×35 סמ"
המצרכים-
לבצק:
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כוסות קמח (420 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
100 גרם אבקת סוכר /או סוכר רגיל
שקית סוכר וניל
2 ביצים M
*מעט קליפת לימון מגוררת (כחצי כפית)
*לפירורי בצק עוד 2 כפות קמח גדושות ו 2 כפות סוכר.
לתערובת הגבינה:
1 קג' גבינה לבנה 5%
1גבינת ריקוטה 250 גרם (אפשר גם טוב טעם)
1 שמנת חמוצה של פעם 200 גרם
כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
1 חב' פודינג וניל
כ 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה-
במעבד מזון מעבדים את חומרי הבצק לבצק פירורי, ¾ מהבצק שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם כף או באמצעות היד משטחים ומהדקים לשכבה אחידה. ל ¼ הבצק הנותר מוסיפים 2 כפות גדושות קמח וסוכר ומעבדים לפירורים, מניחים בצד.
את חומרי תערובת הגבינה חוץ מהביצים שמים בקערה וטורפים עם מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים, טורפים פנימה גם את הביצים. שופכים את הבלילה מעל תחתית הבצק, מעל מפזרים את פירורי הבצק שהנחנו בצד.
אופים בתנור שחומם מראש בטורבו 160 מעלות או חום עליון תחתון 180 מעלות, למשך כ 45 עד 50 דקות.
***הערות***
*לגבי התחתית: אני אישית לא אופה את התחתית לחוד ולא אוהבת תחתית עבה מאוד, כשמכינים בתבנית מתכת טובה שמוליכה חום התחתית נאפית מספיק, מי שמעדיף אפשר כמובן לאפות את התחתית לחוד כ 15 דקות ,להוציא לצינון ואז לשפוך את הבלילה ולפזר את השטרוייזל ולהחזיר לעוד כ 40 דקות לתנור.
לגבי התבנית: אם מכינים בתבנית חד פעמית או זכוכית למשל (פיירקס) אז כן עדיף לאפות את התחתית לחוד בערך רבע שעה.
(בתבנית מתכת כמו שלי זה נאפה כמובן יותר טוב בתחתית אז אני אופה הכל יחד)
*לגבי השטרוייזל: מי שאוהב את זה ממש קריספי, אז להוציא לפני הביצים. כלומר, מעבדים את חומרי הבצק בלי הביצים, מוצאים כרבע כמות ושמים בצד, לשאר מוסיפים את הביצים ומעבדים לבצק וממשיכים לפי המתכון,לרבע שנותר מוסיפים את הקמח וסוכר ומעבדים לפירורים.