טישפישטי – עוגת סולת הגרסה הכשרה לפסח

 

Gerry Mizrahi
טישפשטי מתכון של הנונה שלי רג'ינה מולכו ז"ל
הכין נונו ג'רי – Gerry Mizrahi 
המידה – בכוסות עם ידית של פעם
מצרכים-
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות סוכר
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
1 אבקת אפיה כשר לפסח
6-7 ביצים
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים רק טבעי שימו לב שאתם סוחטים את התפוז
להכין ממנו גרידת תפוז רבה ולהוסיף גם את החלק שנשאר מהתפוז לרוטב העיסה
הכנת הסירופ:
1.5 כוסות סוכר
2-3 כפות דבש
2 כוסות מיץ תפוזים
כף מיץ לימון חובה הוא מונע את קרישת הסוכר
אופן הכנה –
מכניסים לקערה ביצים, שמן מיץ תפוזים קליפת תפוז וסוכר ומערבלים במערבל בעדינות .עד איחוד
מוסיפים על הנוזלים
את ה קמח מצות, אגוזים ואבקת אפיה מערבבים בעדינות עד תערובת אחידה
שופכים לתבנית אפיה משומנת פיירקס
בגודל מותאם
אופים בחום בינוני
אופים חצי אפיה, מוציאים וחתכים למעויינים בגודל הרצוי, אם רוצים מוסיפים שקדים על כל מעוין ומכניסים חזרה לתנור ומברישים את הטישפשטי בנוזל של הסירופ ממעל
זמן האפיה 30-40 דקות עד שיוצא קיסם יבש.
מוציאים את הטישפשטי
בוזקים סירופ קר על עוגה חמה
שימו לב לשים לתמונה עם הגרדת תפוז הרבה גרדת תפוז
מי שסוחט עם סוחט תפוזים נשאר גם הרוטב לשים גם אותו
הרייח והטעם עוד יותר ממושלם
אסטו אס נונו ג'רי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *