עוג סולת רטובה בסירופ
עם תמרים
מצרכים-
חצי קילו סולת
רבע קילו קמח
כוס סוכר
3 ביצים
קלית תפוז שלם
כוס מיץ תפוזים
שקית אבקת אפייה
כוס שמן חם
סירופ-
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
מיץ מחצי לימון
מי ורדים
או מי זהר מעט
מילוי-
תמרים בוואקום לרכך קצת
עם כפית קינמון
אופן הכנה –
לערבב כל המצרכים לבצק חלק.
לשמן תבנית מלבנית
לשטח חצי מהבצק
מעל לשים את התמרים.
לשטח את החצי השני מעל התמרים ולהדק.
לאפות 160 מעלות 10 דקות ואז להוציא ולחתוך לקוביות מעויינים.
לשים שקד במרכז כל מעויין.
להמשיך לאפות עד שהעוגה זהובה ויפה עוד כ- 40 דקות
להכין סירופ-
לבשל הכל עד שהסוכר נמס.
לשפוך על העוגה כשהסירופ חם והעוגה קרה.