לחם שום עננים
מאת – חן נתן
מצרכים-
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
חצי עד כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח
500-600 מ"ל מים חמימים
(2 וחצי עד שלוש כוסות )
אופן הכנה –
בקערה מתסיסים שמרים והסוכר עם 2 כוסות המים ל 10 דקות..
אחר כך מוסיפים את הקמח מלח מערבבים קלות
לשים טוב טוב ומוסיפים תוך כדי לישה את השמן.
בצק צריך להיות רך וגמיש להוסיף בהדרגה את המים.
מניחים להתפחה שעה. מורידים אויר וחוזרים ושוב עוד חצי שעה התפחה.
מחלקים לכדורים לחמניות לגודל שתבחרו.
ומסדרים בתבנית משומנת או עם נייר אפיה.
ומתפיחים חצי שעה.
מכינים בצד בקערה שום כתוש עם פטרוזיליה קצוצה
ומוסיפים שמן זית כחצי כוס
לפני שמכניסים את התבנית לתנור מברישים את התערובת על הלחמניות
תנור שחומם מראש על טורבו 190 בערך חצי שעה.
שיוצאים מהתנור להבריש שוב בתערובת.