לחמניות מתוקות או חלות

מתכון לחמניות מתוקות וגם חלות

מאותו המתכון

בצק עשיר ונוח לעבודה

המצרכים-

קילו קמח

2 ביצים (אפשר להכין ללא ביצים – לשים כמות מים במקום)

2 כפות שמרים יבשים 20 גר'

חצי כוס סוכר

חצי כוס שמן זית

כף מלח

2 וחצי כוסות מים

אופן הכנה –

נשים כל המצרכים בקערת המיקסר .

נלוש לישה איטית בתחילה ואחר כך נגביר קצת ושוב נחליש בערך כ- 10 דקות לכל אחד והמיקסר שלו.

בצק צריך לצאת רך ולא יבש. להוסיף מים בהתאם.

לשים את הבצק להתפחה בחוץ כשעה בקיץ – שעה וחצי בחורף.

לאחר שהכפיל נפחו.

להוריד את האוויר מהבצק.

לחלק לכדורים משקל לחמנייה ממוצעת – 130-150 גר'

לקלוע ללחמניות לפי איך שרוצים

חלות יוצאות 2 גדולות או 3 בינוני.

התפחה לפני האפיה חצי שעה או 50 דקות בחורף.

למרוח ביצה ולהכניס לתנור 190 מעלות חצי שעה עד שזהובה ויפה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *