הכנתי את העוגה לילות ביירות
אתםם לא מבינים כמה שזה טעים
מאת אסתר סמרנו
מתכון הכי פשוט והכי קל
המצרכים –
לתחתית
ליטר חלב
כוס סולת
רבע חמאה – 25 גר'
וכמה טיפות של מי זהר או מי ורדים
וכפית תמצית וניל
לקצפת
1 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
שקית אינסטנט פודינג וניל
לסירופ
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
וכמה טיפות של מי זאהר/מי ורדים
אופן ההכנה –
מערבבים בקלחת חלב וסולת – מבשלים על האש עד שהופך לדייסה.
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה. מלבנית קטנה .
מכניסים למקרר,
מכינים את הקצפת מקציפים את כל המצרכים יחד לקצפת חלקה .
מורחים מעל הסולת
מכינים למקרר לקירור .
מכינים את הסירופ שיתבשל כמו דבש סמיך.
בעת ההגזה של העוגה ,מפזרים פיסטוקים קלויים
וכמה כפות מהסירופ
בתאבוןן
היא נפלאה
לילות ביירות
לילות ביירות הוא קינוח לבנוני מבוסס על פודינג וסולת, המוגש לרוב באירועים מיוחדים, חגים,
בסיום יום העאמר הבינלאומי וכן בסיום צום הרמאדן.
הקינוח מורכב משלוש שכבות:
- שכבה ראשונה – פודינג סולת
- שכבה שנייה – קצפת מתקתקה
- שכבה שלישית – סירופ ופיסטוקים (לעיתים גם עם עלי ורדים)