מאפה בשר חגיגי בתוך בצק עלים

אריאלה גלודמן

הכנתי מאפה בצק עלים מטורףףף 🥰

את המאפה פורסים לריבועים ומגישים לצד טחינה וסלט עגבניות חריף

בורקס בשר משגע ❤ / אריאלה גולדמן

מצרכים-

▪︎ 1 חבילה בצק עלים מצונן להכנה מהירה "שמרית"

☆ מלית:
300 גרם בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו נתח מס' 2
3 בצלים קצוצים
6 כפות שמן
מלח לפי הטעם
כף סוכר חום/ או רגיל
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית אגוז מוסקט ( לשים לב זה תבלין דומיננטי אז רק מעט ממנו)
חצי כפית תבלין ראס אל חנות
רבע כפית סומאק
1 ביצה ( לא מבושלת )
4 כפות פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה

☆ להברשה:
1 ביצה טרופה + מעט מים
☆ לעיטור : שומשום

אופן הכנה –

-מחממים שמן במחבת .

מוסיפים את הבצל עם הסוכר והתבלינים ( חוץ מהמלח)

ומטגנים עד הזהבה וריכוך מושלם על להבה קטנה כ 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ומטגנים יחד עם הבצל תוך כדי ערבוב ,

עד שהבשר שחום אבל עדיין עסיסי. בערך 10 דקות. מצננים היטב.
– כשתערובת הבשר קרה, טורפים פנימה ביצה

ומוסיפים פטרוזיליה ופירורי הלחם ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
– מניחים את ריבוע הבצק בתבנית תנור עם נייר אפייה
– חותכים את שולי הבצק בגלגלת.
– את שולי הבצק מניחים על הבצק וכך יוצרים לו מסגרת.
– מברישים את המסגרת בביצה ומעטרים בשומשום
ממלאים את מרכז הבצק בשכבת מלית.מיישרים.
– אופים בחום של 170 מעלות-

תוכנית אפייה רגילה 45 דקות עד שהמאפה זהוב וריחני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *