הכנתי מאפה בצק עלים מטורףףף
את המאפה פורסים לריבועים ומגישים לצד טחינה וסלט עגבניות חריף
בורקס בשר משגע / אריאלה גולדמן
מצרכים-
▪︎ 1 חבילה בצק עלים מצונן להכנה מהירה "שמרית"
☆ מלית:
300 גרם בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו נתח מס' 2
3 בצלים קצוצים
6 כפות שמן
מלח לפי הטעם
כף סוכר חום/ או רגיל
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית אגוז מוסקט ( לשים לב זה תבלין דומיננטי אז רק מעט ממנו)
חצי כפית תבלין ראס אל חנות
רבע כפית סומאק
1 ביצה ( לא מבושלת )
4 כפות פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה
☆ להברשה:
1 ביצה טרופה + מעט מים
☆ לעיטור : שומשום
אופן הכנה –
-מחממים שמן במחבת .
מוסיפים את הבצל עם הסוכר והתבלינים ( חוץ מהמלח)
ומטגנים עד הזהבה וריכוך מושלם על להבה קטנה כ 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ומטגנים יחד עם הבצל תוך כדי ערבוב ,
עד שהבשר שחום אבל עדיין עסיסי. בערך 10 דקות. מצננים היטב.
– כשתערובת הבשר קרה, טורפים פנימה ביצה
ומוסיפים פטרוזיליה ופירורי הלחם ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
– מניחים את ריבוע הבצק בתבנית תנור עם נייר אפייה
– חותכים את שולי הבצק בגלגלת.
– את שולי הבצק מניחים על הבצק וכך יוצרים לו מסגרת.
– מברישים את המסגרת בביצה ומעטרים בשומשום
ממלאים את מרכז הבצק בשכבת מלית.מיישרים.
– אופים בחום של 170 מעלות-
תוכנית אפייה רגילה 45 דקות עד שהמאפה זהוב וריחני.