טרנד לא טרנד אני נאמנה למקורי מגולגלות עם תמרים!
איך אני אוהבת את הבצק הזה,
הוא כל כך מושלם להכנת מגולגלות ואפשר למלא אותו בכל מלית שרק תבחרו:
תמרים, שוקולד, פרג, ריבה, תפוחים ועוד….
מאת – אורלי קיזילדג
מגולגלות תמרים
מצרכים–
לבצק:
חצי קילו קמח
1 שקית אבקת אפיה
רבע כוס סוכר
1 כפית סוכר וניל
100 גרם חמאה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים במידת הצורך ניתן להוסיף עוד
מלית תמרים:
ניתן להשתמש בממרח תמרים קנוי.
אני מעדיפה להכין ממרח בבית
מחצי קילו תמרים מגולענים בוואקום
חצי כוס מים רותחים
קינמון
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
מלית:
לערבב היטב את התמרים עם המים הרותחים.
להוסיף קינמון ומי שאוהב ניתן להוסיף ציפורן.
במיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל החומרים יחד רק עד לקבלת בצק אחיד. יחסית ערבוב מאוד קצר על מנת לא לחמם את החמאה.
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים.
לפדר בקמח מתחת ומעל את הבצק ולרדד על נייר אפיה למלבן בעובי 3 מ"מ.
להכניס את הבצק המרודד להקפאה למספר דקות רק על מנת שהבצק יתקרר קצת ויתייצב (שלא יקפא) ויהיה יותר קל לגלגל.
להוציא מקירור.
למרוח שכבה דקה של ממרח תמרים או כל ממרח אחר שמתחשק לכם ולפזר מעל אגוזים קצוצים.
לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית .
אחרי שמסיימים לגלגל את שלושת הרולדות להכניס את התבנית עם הרולדות למקרר לחצי שעה על מנת שיהיה קל יותר לפרוס את הרולדות לפני האפיה.
אחרי הקירור לפרוס את הרולדות עד הסוף ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 170-180 מעלות ולאפות
כ- 20-30 דקות (תלוי בתנור).
להוציא מהתנור ומיד להעביר סכין על החתכים שחתכנו מראש.
לחכות שיתקרר ורק אז לפזר אבקת סוכר