מוקפץ של השמחות עם הירקות
משתפת מתכון גלית בן אהרון
מצרכים –
חזה עוף כחצי קילו
לערבב עם –
כף קורנפלור
כף סויה רגילה
וכף סויה מתוקה טריאקי
חצי כפית ס.לשתיה
ירקות –
כרוב
אדום ולבן
ג'ינג'ר
גזר
חופן תירס
פטריות
ברוקולי
גמבה
שום
רוטב סויה
שמן שומשום
רוטב טריאקי
כף סוכר
אופן הכנה –
חזה עוף חותכים לרצועות
ומערבבים עם סויה ,קורנפלור, סודה לשתיה ומעט שמן שומשום לשים לפחות שעה וחצי – במקרר.
שמתחילים להכין מוקפץ צריך להכין את הכל מראש. לחתוך הכל לרצועות
שהכל יהיה מסודר.
הירקות- ג’ינג’ר קצוץ,שום קצוץ,כרוב אדום,כרוב לבן,גזר,תירס לבן,פטריות,ברוקולי,גמבות כל הצבעים.
* להשתמש בווק איכותי
* להשתמש בשמן ניטרלי + שמן שומשום.
רוטבים –
רוטב – 4 כפות סויה רגילה+ 4 כפות סויה מתוקה/ טריאקי + מעט שמן שומשום+ רבע כוס מים רגילים מהברז+ רוטב לעוף( לא חובה) סוכר דקלים או סוכר חום ומעט קונפלור לערבבב הכל עד שמתאחד.
* נודלס ביצים/ פרפדלה /אטריות אודון – תכינו מראש שיהיה מוכן.
אופן הכנה-
לוקחים ווק טוב מוסיפים שמן ניטרלי.
מוסיפים את העוף מטגנים כמה דקות ומוציאים.
מתחילים להוסיף את הירקות
שום,ג’ינג’ר ואת כל גמבות,כרוב ואת כל השאר הירקות… מקפיצים הכל
מוסיפים את הרוטב,את האטריות ואת הרוטב מקפיצים עד שהכל מוכן על אש גבוהה. לבסוף אפשר לקשט עם בצל ירוק ובוטנים.