מלכת העוגות של פסח – עוגת אגוזים ,קוקוס ושוקלד ללא קמח

ענת חן
מלכת העוגות של פסח.
עוגת אגוזים ,קוקוס ושוקלד מריר.
עוגה כשרה לפסח בלי קמח בכלל.
מאת ענת חן
מצרכים –
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
1 אפייה
1 שקית וניל
כוס אגוזי לוז טחונים
כוס אגוזי מלך טחונים
כוס שקדים טחונים
כוס קוקוס
100 גר שוקולד מריר מגורד
רבע כוס שמן
לקרם –
2 אריזות שמנת מתוקה להקצפה – או פרווה
אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
כף נס קפה
אופן ההכנה-
להקציף חלבונים..
להוסיף סוכר בהדרגה
להוסיף וניל ואפיה.
לאחר מכן להוסיף חלמונים ואת כל שאר המרכיבים ולערבב.
לחמם תנור לחום 170.
לשמן נייר לשים בתבנית של התנור ולאפות במשך כ – 35 דקות.
לצנן את העוגה.
להקציף 2 שמנת עם
 פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר.
כף אבקת נס קפה.
לחתוך את העוגה לשלושה מלבנים לאורך.
להרטיב את העוגה עם כוס נס קפה (כוס מים עם כפית סוכר וכפית נס קפה )
להניח שכבה ראשונה להרטיב עם נס קפה,
למרוח קרם,
להניח עוד שכבה וכך הלאה עם שלושת השכבות.
לסיים בשכבת קרם .
מעל אפשר לפזר שוקולד מגורד,
או 200 גרם אגוזי פקאן מסוכרים ואגוזי מלך קצוצים עם סירופ מייפל מעל.
לקרר לילה במקרר…חשוב מאוד להתיצבות וספיגת טעמים .
העוגה טעימה יום למחרת.
חג שמח

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *