מתכון גונדי נוחודי אורגינל מהמטבח הפרסי

Dalia Sinay
מתכון גונדי נוחודי אורגינל מהמטבח הפרסי🤍
מאת –Dalia Sinay
אפשר להכין לפסח קמח חומוס הינו כשר לפסח
לאוכלי קטניות
המצרכים –
לעיסה של הגונדי
חצי קילו חזה עוף (עדיף משניצל )לטחון בבית
3 בצלים בינוניים מגורדים
כוס וחצי קמח חומוס לגונדי(להשיג בחנויות תבלינים)
אני קונה חומוס קלוי וטוחנת לפני הבישול
חצי שקית אבקת אפיה (ניתן לשים סודה לשתייה ) כחצי כפית
כפית ורבע מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית הל טחון (חובה)אבל אם לא אוהבים לוותר
כפית כורכום
כף שמן
2 כפות מים
לסיר-
בצל
כרעי עוף או שוקיים -2-3
כורכום
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
תפוח אדמה קוביות
חומוס מבושל
לימון פרסי אחד
אופן הכנה
ללוש הכל יחד כעשר דקות לישה (עם כפפות שהידיים לא יקבלו צבע) עד שכל החומרים מתאחדים ,
מנוחה במקרר שעה עם כלי מכוסה
בסיר רחב מטגנים בצל גדול מוסיפים
חלקי עוף 2-3 כרעיים או כל חלק עוף שאתם אוהבים מטגנים מעט ,
מוסיפים כפית כורכום, מלח ,פלפל שחור, כף מרק עוף, תפוח אדמה ,
ומוסיפים חומוס , מוסיפים כליטר מים ומבשלים כחצי שעה ,מוסיפים לימון פרסי .
שהסיר רותח לאחר חצי שעה מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר
ומבשלים כעוד 40 דק עד לסיום הבישול
שימו לב לא להוסיף הרבה מים ,שיהיה טעם לגונדי
בהצלחה ממני באהבה

1 thought on “מתכון גונדי נוחודי אורגינל מהמטבח הפרסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *