אני אוהבת מאוד להכין דווקא בימי הקיץ
מתאים לי גם לתשעת הימים
מאת – אורית חדידה
מצרכים-
שקית -600-800 גר' – פילה דגי סול מופשרים
מיץ לימון
מלח
קמח לבן
פירורי לחם
שומשום
2 ביצים מקושקשות
אפשר להוסיף תבלינים
קצת כורכום
שום גבישי
פטרוזיליה
אופן הכנה –
מפשירים את הדג ומשרים אותו עם מלח ולימון .
שוטפים ומסננים מייבשים עם מגבת נייר.
מעינים קערה עם ביצים ותבלינים
וקערה עם פירורי לחם ושומשום
קערה עם קמח לבן.
מחממים מחבת עם שמן.
טובלים את הדג בקמח ,מנערים,
טובלים בביצה ואז בפירורי לחם
ומטגנים עד להזהבה כמו שניצל.
מגישים עם לימון.
זה יאמי ממש טעם
אפשר עם פילה של אמנון או נסיכה