דושפרה
(מאכל בוכרי)
מאת – ספיר חודג׳ייב
מצרכים-
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 ביצים
כף מלח שטוחה
3 וחצי כוסות מים
למלית הבשר:
בערך חצי קילו בשר טחון
5 בצלים ביחד במטחנה
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל להזהבה
גמבה קצוצה
200 גר רסק עגבניות
מלח פלפל לפי הטעם
גרגירי חומוס
חתיכות בשר קטנות
5 כוסות מים
אופן הכנה:
מכינים בצק במעבד מזון או במיקסר .
נותנים לו לנוח במקרר שעה.
מחלקים את הבצק לחלקים שווים בינוניים
מפזרים על כל חלק קצת קמח.
ואז מעבירים במכונת פסטה את הבצק בפעם הראשונה בשלב 1
ככה על כולם וכל שכבה שמה קמח שלא ידבק ואז שלב 3 אותו הדבר ואז שלב 5 לדק דק.
חותכת את הבצק שנוצר לריבועים.
כפית בשר במרכז , ואז סוגרת למשולש ואז מהצדדים .
להרתיח מים, לזרוק לתוך המים כמה דקות עד שצף להעביר למסננת.
להגיש בצלחת לשפוך את הרוטב מעל ושמיר
עבודת נמלים, אבל שווה כי טעים בטירוף
רוטב-
לטגן בצל להוסיף שאר החומרים.
ולבשל עד שהבשר רך.