מתכון לחציל בנוסח גאורגי

חני קונאשוילי

חציל גיאורגי❤

מבית אמא חני קונאשוילי

 

מצרכים –

3 חצילים

מלח

שמן

לפסטו-
2 כוסות מלאות אגוזי מלך
1 בצל קטן או חצי גדול
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
1פלפל ירוק חריף קטן
2 כפות גדושות שום טרי כתוש.
3 כפות חומץ(אולי צריך עוד כף).

אופן הכנה –

לבחור חצילים ארוכים.
להוריד קצוות לחתוך באמצע
לחתוך לאורך בעובי חצי סנטימטר.
אם בוחרים חצילים קטנים אז צריך 5 ולפרוס אותם.
לפזר מעט מלח מעל ולשים במסננת.
שמים בתבנית הגדולה של התנור נייר אפיה לשמן אותו היטב לסדר את החצילים לשמן עם מברשת גם מלמעלה.
להכניס לתנור ב230 מעלות
להזהבה.
אני שמה 2 תבניות על טורבו.
להניח בצד.
לפסטו – את אגוזי המלך לטחון ממש ממש דק . אני עושה במעבד מזון.
לשים בקערה.
לטחון את הבצל הפלפל והירק.
להוסיף לאגוזים .
להוסיף גם את השום החומץ ומלח.
לערבב היטב ולטעום אם צריך עוד מלח או חומץ.
הרכבה:
לקחת את החציל לשים כפית גדושה למרוח ואז לגלגל לרולדה.
לשמור במקרר בכלי אטום למחרת זה יותר טעים.
בצילחות מפזרים גרעיני רימון מעל.
אם נשאר פסטו זכיתם זה טעים כממרח לסנדביץ"
בהצלחה חני❤

את אגוזי המלך לטחון ממש ממש דק . אני עושה במעבד מזון.
לשים בקערה.
לטחון את הבצל הפלפל והירק.
להוסיף לאגוזים .
להוסיף גם את השום החומץ ומלח.
לערבב היטב ולטעום אם צריך עוד מלח או חומץ.
הרכבה:
לקחת את החציל לשים כפית גדושה למרוח ואז לגלגל לרולדה.
לשמור במקרר בכלי אטום למחרת זה יותר טעים.
בצילחות מפזרים גרעיני רימון מעל.
אם נשאר פסטו זכיתם זה טעים כממרח לסנדביץ"
בהצלחה חני❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *