מתכון לחריימה דג ברוטב חריף עם נסיכת הנילוס
מצרכים-
קילו פילה דג נסיכה או טרי בורי/מוסר
8 שיני שום
גזר פרוס
בצל קצוץ
כף גדושה אריסה/פלפל צ'ומה
כף וחצי רסק
גמבה אדומה פרוסה
לימון פרוס דק
כפית כורייה-קימל טחון
אפשר כמון קצת
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית כוסברה יבשה
מים
מלח
פלפל חריף
אופן הכנה –
שוטפים את הדגים היטב ומשרים במים עם לימון ומלח.
בסיר שטוח מטגנים בחצי כוס שמן את הבצל עם השום והירקות.
מוסיפים תבלינים ורסק.
מערבבים טוב.
מוסיפים כוס מים .
מבשלים רבע שעה.
שוטפים וסוחטים את הדגים.
מוסיפים לתבשיל . מוסיפים עוד מים .
ולסיום אחרי 20 דקות לכבות ולפזר כוסברה טרייה.
יש המוסיפים חומוס מבושל או פול לתבשיל – להוסיף יחד עם הירקות.