מתכון ללחמניות מתוקות של בית

 

Esther Gabay

המתכון המושלם ללחמניות מתוקות לכבוד שבת קודש

זה גם מתכון לחלות

מתכון מאת – אסתר גבאי

מצרכים-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

2/3 כוס סוכר

2 ביצים

כוס מי סודה

כוס מים

ועוד חצי כוס

שליש כוס שמן

כף מלח

אופן הכנה –

לשים בקערה כוס מים  ,שליש כוס סוכר,2 כפות שמרים (גדושות)

לערבב ולתת מנוחה של כמה דקות לתסיסה.

לשים בקערת מיקסר קילו קמח מנופה

2 ביצים, שליש כוס סוכר, כוס מיי סודה ,

שליש כוס שמן ,חצי כוס מים ואת תערובת התסיסה של השמרים.

ללוש כמה דקות הבצק צריך להיות רך ולא דביק ,ובסוף להוסיף כף מלח  לישה של 8 דקות בערך.

לכסות לתת תפיחה של שעה  להכפלת נפח.

ללוש ולתת שוב תפיחה של חצי שעה .

 

לחלק ל- 10-12 כדורים.

את הצורות עשיתי כך :-לקחת כדור בצק ולפתוח בצורת מלבן מאורך ,

לגלגל אותו ולהאריך אותו ,ואז לגלגל אותו בצורת נחש כמו שבלול. לשים על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור.

אחר כך לתת עוד התפחה של שלושת רבעי שעה

לערבב ביצה+כף שמן+כף סוכר+כפית שטוחה נס קפה

למרוח על הלחמניות. לפזר שומשום

אפייה – 10 דקות על 225 מעלות ואחכ" עוד 20 דקות על 180

שבת שלום

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *