מתכון למעמול

צילום – מרים משה

 

מעמול פרחי בצק פריך מקור המטבח הערבי

הבצק מורכב גם מסולת וגם מקמח

מילוי – תמרים,אגוזים,פיסטוק שקדים

המצרכים-

200 גרם חמאה

3 כוסות קמח (420 גרם)

חצי כוס סולת

חצי כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כפית ת. וניל

גרידה מתפוז

רבע כוס מים

רבע כוס שמן

3 טיפות מי ורדים או מי זהר

מילוי-

חבילה תמרים בוואקום

חצי כוס אגוזים מרוסקים

כפית קינמון

אופן הכנה –

להמיס את החמאה ולערבב עם הסולת.

לתת מנוחה של חצי שעה.

לשים כל המצרכים מיקסר או מעבד וללוש לבצק חלק.

לעטוף בצק ולשים במקרר לקירור שעה.

המילוי – לערבב יחד הכל וליצור כדורים קטנים .

לחלק ל-2

לרדד לעובי דק ולסמן עיגולים עם כוס.

לשים במרכז העיגול כדור תמרים

לסגור לכדור עגול.

לקשט עם חותכן למעמול

או לשים בתבנית של מעמול –

לקנות בשווקים במגזר הערבי יש בכל שוק.

אפייה 170 מעלות חצי שעה .

טיפ-

לפרווה החליפו בתחליף לחמאה

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *