מתכון למפרום של הסבתות
מצרכים –
למפרום
5 תפוחי אדמה
חצי קילו בשר טחון
בצל
מלח פלפל
כפית בהרט למפרום/ראס אל חנות
חצי צרור פטרוזיליה
צלחת לערבב עם 2 ביצים רבע כוס מים וכף רסק.
צלחת שניה עם קמח /קמח של פסח מצה או תפוחי אדמה
לרוטב-
בצל
3 ענפים כרפס עלים
גזר פרוס
עגבניה
קישוא
אפשר חציל
פפריקה
2 כפות רסק
מלח פלפל
אופן הכנה –
למפרום:
פורסים תפוח אדמה ל- 3 או ארבע פרוסות.וכל פרוסה חוצים באמצע.
כדי שנוכל למלא את הבשר.
לערבב בשר טחון, עם בצל קצוץ דק ביצה תבלינים ופטרוזיליה או כוסברה,
למלא את תפוחי האדמה
לטבול בביצה ואחר כך בקמח (תפוחי אדמה או מצה בפסח) לטגן עד הזהבה משני צדדים.
רוטב –
בסיר רחב טגן בצל טוב, להוסיף 2 גבעולי כרפס חתוכים עם העלים ולטגן,
להוסיף כף גדושה פפריקה ולהמשיך לטגן,
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומטגנים טוב, להוסיף ירקות: גזר פרוס, קישוא,
לתבל במלח, פלפל, מעט קינמון ולהביא לרתיחה
לבשל על אש נמוכה. למעלה מוסיפים את המפרום,
מבשלים על אש קטנה שעה ,שעה וחצי.