מתכון לעוגת גבינה אפויה
סיר ג'חנון קוטר 22
מצרכים-
7 ביצים L מופרדות
גבינה לבנה 750 גרם
1 מיכל גבינת שמנת 250 גרם
1 גביע שמנת חמוצה
חבילה פודינג וניל
70 גרם קורנפלור כ- שליש כוס
חצי כוס קמח ( כוס מדידה
כוס ורבע סוכר
אופן הכנה –
בקערה נשים גבינה לבנה , גבינת שמנת ושמנת חמוצה נערבב ונשים חצי כוס סוכר .
נערבב ונוסיף החלמונים והקמח , קורנפלור ופודינג וניל
נערבב טוב שלא יהיו גושים בכלל .
את הסיר של הג'חנון משמנים טוב גם דפנות מרפדים למטה ניר אפיה.
נקציף את החלבונים עם סוכר לקצף תפוח .
נעביר לגבינות ונקפל בעדינות.
נעביר לסיר הג'חנון וניתן כמה דפיקות על השיש שכל האוויר יצא החוצה .
נחמם תנור מראש .
נשים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים רותחים.
בהתחלה אפייה חום עליון תחתון – 200 מעלות , 20 דק עד שנוצר מעל העוגה קרום כהה
נוריד את המעלות ל-150 ונאפה עוד שעה.