מתכון לעוגת גבינה פירורים מהחלומות

ליאת מזרחי

מתכון לעוגת גבינה פירורים מהחלומות

המצרכים –
לבסיס בצק פריך ופירורים
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס ( כ 70 גרם) סוכר
1שקית סוכר וניל
200 גרם חמאה קרה
4 חלמונים L
חומרים למלית גבינה-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
3/4 כוס  סוכר
חבילה אינסטנט פודינג  וניל
גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה של פעם 27% או רגילה
500 גרם גבינה לבנה 5% – 9%
אופן הכנה-
הכנת בצק:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת חולית /פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק. מאחדים קצת עם הידיים לכדור בצק.
לתחתית: משמנים את תבנית העוגה או מרפדים בנייר אפייה, מהדקים בידיים בערך חצי מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
לפירורים: משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת בעובי כ 1 סמ", מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
הכנת מלית גבינה:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקבלת קרם יציב ,מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את הגבינות ומקציפים מעט לאיחוד.
יוצקים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות (עדיף ללילה)
שינויים/אפשרויות :
* לקשט בתותים פרוסים במקום פירורי בצק
*להכין תחתית ופירורים מביסקוויטים או פירורי עוגיות במקום בצק פריך:
מפוררים חב' פתי בר 250 גרם, משאירים כ 100 גרם (בערך חצי כוס) בצד לפיזור מעל מילוי הגבינה והשאר מערבבים עם 100 גרם חמאה מומסת, מהדקים היטב בתחתית התבנית, הכי טוב לשטח ולהדק עם תחתית כוס, שומרים במקרר עד שמכינים את מילוי הגבינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *